Terugblik op de ontmoetingsdagen in de Advent

We mogen terug kijken naar zeer mooie ontmoetingsdagen. Leerzaam en liefdevol. Beide dagen waren er rond de 100 bezoekers uit heel Limburg. Iedereen hartelijk bedankt!!
(Er wordt gewerkt aan deze bladzijde)

     

 tingsdagen dINdINSvoor alle vrouwenals voorbereidingop kerstmis Thema:                               Wanneer:                      Waar:              Swalmerstraat 100 Roermond
 
verbondenheid            of donderdag                      in geloof                    30 november 2017
 
                                      10.00- 16.0

Ontmoetingsdagen voor alle vrouwen als voorbereiding op kerstmis

Thema: De rijke wereld van  kloostertuinen:  paradijs en oase voor lijf en ziel     
Wanneer: Dinsdag 11 december of donderdag 13 december 2018 van 10.00 – 16.00 uur
Waar: Bisdomgebouw Swalmerstraat 100    6041 CZ Roermond

Misschien herinnert u zich nog de mooie ontmoetings-dagen welke we met Tini Brugge organiseerden over ‘Bloemen geven zin’ in 2004 en ‘Hemelse spijzen’ in 2006. Dankbaar zijn we dat Tini ook dit keer weer naar Roermond wil komen om te spreken over  De rijke wereld van Kloostertuinen’.
Aan de hand van beelden ontdekken we verschillen tussen tuinen en hun bewoners die de leefregels van Augustinus, Benedictus of Franciscus en Clara volgen. Verschillen in grootte, ligging in de stad of buitengebied, maar altijd ommuurd. Kloostertuinen bewegen mee in de tijd. Het blijven oases voor verstilling en verdieping, waardevol religieus en cultureel erfgoed die met het verdwijnen van kloosters zeldzame oases worden.
Het blijft niet bij spreken alleen. In de middag kunt u kiezen uit een rondleiding door Stadspark De Kartuis of een rondleiding door de Caroluskapel. Of u kiest voor een dia-presentatie verzorgt door VVV Roermond.
De gezamenlijke lunch welke u wordt aangeboden, de stands die aanwezig zullen zijn en de gebedsviering als afsluiting van de dag zorgen er weer voor dat het een echte ontmoetingsdag wordt. Een dag waar je blij van wordt!

 

Contact 

        
    

 

 

 

 


 Contact

Boek nu de lezing:
Gelukkig ouder worden, hoe doe je dat?

Lees meer >>

Maak het onderwerp 'Verlies' op uw afdeling bespreekbaar met de lezing 'verliesverwerking'

Lees meer >>

Tonneke Stikvoort, consulente     
Swalmerstraat 100
6041 CZ
Roermond
t. 0475 386 820
m. 06 8398 3500