Ontmoetingsdagen Vasten 2017

In het leven hebben we te maken met mooie, minder mooie en soms ook traumatische gebeurtenissen. Het verliezen van een persoon, van iets dat je erg dierbaar is, van de veilige thuisbasis door echtscheiding, van gezondheid of van je geboorteland, etc… Soms te groot om dit verlies- en veranderproces alleen aan te gaan. Het is niet te wegen of te meten. Het is zo erg als het is voor de mens die het overkomt. Rouwen is de keerzijde van liefde en kan heel heftig zijn. En wat is rouwen eigenlijk? En wat doe je als naaste van een rouwende? Hoe kun jij troost bieden en wat is dat dan?  Riet Fiddelaers-Jaspers en Petra de Vreede-Geerets verzorgden ieder op haar eigen manier zeer inspirerende ochtenden.
Na de gezamenlijke lunch werd een troosttest gemaakt. Aansluitend een hele mooie gebedsviering waar de afbeelding van de kruisweg van Sieger Koder werden getoond, begeleid met alledaagse overwegingen.
Tijdens de collecte werd gecollecteerd voor GIA Gezinnen In Armoede.
Alle dames gingen zeer onder de indruk en bemoedigend weer huiswaarts.
 
Dr. Riet Fiddelaers-Jaspers. Ze is deskundige op het gebied van verlies, rouw en trauma. Ze is verbonden aan het Expertise centrum Omgaan met Verlies te Heeze,  zelfstandig gevestigd rouw therapeut, adviseur bij traumatische gebeurtenissen bij bedrijven en instellingen en veelgevraagd spreker, gastdocent en dagvoorzitter. Riet heeft een veertigtal boeken en brochures op haar naam staan.

Petra de Vreede-Geerets. Ze werkt naast haar werk voor een onderwijsinstelling sinds januari 2011 binnen haar eigen praktijk ‘delichtkracht’ als verliesdeskundige en rouwtherapeute, trainer en supervisor waar ze kinderen, jongeren, volwassenen begeleidt die op enigerlei wijze te maken hebben met een vorm van verlies of een leervraag hebben. Ze is nauw verbonden als trainer, begeleiding bij trauma en spreker aan het Expertise centrum ‘Omgaan met Verlies’ van Riet Fiddelaers-Jaspers en werkt als supervisor en gastdocent van ‘opleidingen Land van Rouw’.

 

 

  

 

 

 

 

  

Stichting Werkgroep Limburg Nicaragua

 

G.I.A. Gezinnen In Armoede met Flore Brummans en Riny Selder

 

Wereldwinkel Tegelen

 

Boekhandel Carolushuis, Patricia Manders-Vos

 

         

                                   

    

 

 

 

 

Gelukkig ouder worden, hoe doe je dat? Een thema voor uw vrouwenafdeling welke zeker tot interessante gesprekken leidt!

Lees meer >>

De consulente van de stichting komt graag naar uw vrouwenafdeling om een lezing te verzorgen over Franciscus van Assisi en Paus Franciscus.

Lees meer >>

Tonneke Stikvoort, consulente     
Swalmerstraat 100
6041 CZ
Roermond
t. 0475 386 820
m. 06 8398 3500