Ontmoetingsdagen Vasten 2017

Bericht voor alle dames die naar onze ontmoetingsdagen komen:
Gevraagd:
Houdbare levensmiddelen en/of knutselmaterialen
Ook dit jaar collecteren we weer tijdens de gebedsviering. De collecte is bestemd voor GIA Gezinnen In Armoede, voorheen: Stg. Wilskracht.
Een aparte werkgroep bestaande uit Flore Brummans en Riny Selder houden zich bezig met het ondersteunen van arme gezinnen d.m.v. voedselpakketten en het aanbieden van een stacaravan voor tijdens de vakanties. De huur en het onderhoud van de caravan kost veel geld. Subsidie is er niet. Ze hebben zorg voor gezinnen, nu 160! …..die tussen wal en schip vallen. Voor wie weinig hulp is.
Ze bezorgen de gezinnen voedsel pakketten en een aparte werkgroep maakt zelf mooie dingen om te verkopen. De opbrengst is voor de caravan.
Nu is de vraag of u als u naar de ontmoetingsdag komt houdbare levensmiddelen en/of knutselmaterialen mee wilt nemen (van lijm tot papier en hout, kralen etc.)
Alvast onze dank hiervoor.

UITNODIGING

Geachte dames,                                                                          

In het leven hebben we te maken met mooie, minder mooie en soms ook traumatische gebeurtenissen. Het verliezen van een persoon, van iets dat je erg dierbaar is, van de veilige thuisbasis door echtscheiding, van gezondheid of van je geboorteland, etc… Soms te groot om dit verlies- en veranderproces alleen aan te gaan. Het is niet te wegen of te meten. Het is zo erg als het is voor de mens die het overkomt. Rouwen is de keerzijde van liefde en kan heel heftig zijn. En wat is rouwen eigenlijk? En wat doe je als naaste van een rouwende? Hoe kun jij troost bieden en wat is dat dan?  Riet Fiddelaers-Jaspers en Petra de Vreede-Geerets zullen ieder een ochtend voor ons verzorgen en zullen ingaan op het bovenstaande en met ons in gesprek gaan.

Dinsdag 21 maart:, volgeboekt

 

Dr. Riet Fiddelaers-Jaspers. Ze is deskundige op het gebied van verlies, rouw en trauma. Ze is verbonden aan het Expertise centrum Omgaan met Verlies te Heeze,  zelfstandig gevestigd rouw therapeut, adviseur bij traumatische gebeurtenissen bij bedrijven en instellingen en veelgevraagd spreker, gastdocent en dagvoorzitter. Riet heeft een veertigtal boeken en brochures op haar naam staan.

Donderdag 23 maart:

Petra de Vreede-Geerets. Ze werkt naast haar werk voor een onderwijsinstelling sinds januari 2011 binnen haar eigen praktijk ‘delichtkracht’ als verliesdeskundige en rouwtherapeute, trainer en supervisor waar ze kinderen, jongeren, volwassenen begeleidt die op enigerlei wijze te maken hebben met een vorm van verlies of een leervraag hebben. Ze is nauw verbonden als trainer, begeleiding bij trauma en spreker aan het Expertise centrum ‘Omgaan met Verlies’ van Riet Fiddelaers-Jaspers en werkt als supervisor en gastdocent van ‘opleidingen Land van Rouw’.

s’Middags krijgt u van ons weer een lunch aangeboden en we sluiten de dag af met een mooie gebedsviering ‘ Over leven, liefde en rouw’. We heten u van harte welkom!
Tonneke Stikvoort, consulente Stg. Mgr. Schrijnen-Huis

Programma

10.00 uur        Ontvangst en inschrijving met koffie en thee

10.30 uur         Opening van de dag

10.40 uur         Inleiding en gesprek 21 maart Dr. Riet Fiddelaers-Jaspers en
                                                         23 maart Petra de Vreede-Geerets

13.00 uur        Lunch, welke u wordt aangeboden door de Stg. Mgr. Schrijnen-Huis.

                       Koffie en thee, twee belegde broodjes

Ook kunt u tijdens deze pauze boeken kopen van Riet Fiddelaers-Jaspers. Boekhandel het Carolushuis is geopend en er zullen diverse stand zijn.

14.00 uur        Interactief

14.45 uur        Gebedsviering in de Caroluskapel

15.30 uur        Sluiting van de dag met koffie / thee en vlaai

Parkeren

We raden u aan om met het openbaar vervoer te komen, daar er op de Swalmerstraat (behoudens personeel) geen parkeergelegenheid is. U kunt de auto wel betaald parkeren op het nabij gelegen Wilhelminaplein of bij het Outlet Center. Vanaf het NS Station is het complex, Swalmerstraat 100 bereikbaar door de aan de overzijde van het station beginnende Veldstraat in te lopen. Deze weg gaat over in de Dionysius straat en vervolgens in de Bethlehemstraat. Deze vervolgt u tot de T-splitsing. Hier gaat u rechtsaf.  Looptijd 10 minuten.

U kunt contact met ons opnemen voor meer informatie en/of uw adres doorgeven.

Consulente: Tonneke Stikvoort. Telefoon 0475 38 68 20   /    06  839 835 00     

Mail  schrijnenhuis@bisdom-roermond.nl   of  zie contact.

De toegang is vrij (inclusief lunch) en er zijn geen kosten aan verbonden. Inschrijven is wel noodzakelijk omdat het totale aantal deelnemers begrensd is. Het is mogelijk om deel te nemen aan of de ene of de andere dag.

Gelukkig ouder worden, hoe doe je dat?

 

Lees meer >>

Bij God mag je altijd thuis komen. Laat u inspireren door de evangelist Lucas, de schilder Rembrandt en de schrijver Henri Nouwen!

Lees meer >>

Tonneke Stikvoort, consulente     
Swalmerstraat 100
6041 CZ
Roermond
t. 0475 386 820
m. 06 8398 3500