Gelukkig ouder worden, hoe doe je dat?

Ouder worden, dat gaat bij ieder mens anders. Dus ken jezelf blijft tot op hoge leeftijd belangrijk. Leven vanuit je geloof helpt een mens om veerkrachtig en levenslustig te blijven. Als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping.... 2 Kor. 5-7

Hoewel je ervaring groeit en de uitdagingen verschuiven, het leven verandert voortdurend. Juist bij het ouder worden spelen, ziekte en verandering van woonomgeving een belangrijke rol. Aan de hand van het boek 'Gelukkig ouder worden' van Anselm Grün', gaan we samen in gesprek.

We sluiten het programma af met een documentaire over Henri Nouwen 'Eindelijk Thuis'.  Het zal u zeker genoeg inspiratie geven!!!

De lezing en film duurt (incl. pauze) 2 uur, maar er kan ook een aangepast programma gemaakt worden

           

Anselm Grun                        Henri Nouwen 1903-1997

Henri Nouwen was een Nederlands Katholiek priester. Hij schreef talrijke spirituele werken in het Nederlands en Engels. Hij was een tijd lang missionaris in diverse landen in Latijns Amerika. Hij doceerde in de VN aan diverse universiteiten. Een ontmoeting met de Canadees Jean Vanier, grondlegger van de L'Arche gemeenschappen, opende zijn ogen voor de zorg voor en het leven met gehandicapten. In 1986 ging hij dan ook werken als pastor in een van de gemeenschappen van L'Arche, L'Arche Daybreak in Richmond Hill, Canada. Hier wordt een thuis geboden aan mensen met een verstandelijke beperking. In deze gemeenschap leerde Nouwen, Adam kennen; een meervoudig gehandicapte jongeman. Nouwen ging helpen met de verzorging van Adam en werd zijn vriend. In 1996, na het overlijden van Adam en vlak voor zijn eigen dood, schreef hij het boek: Adam, God's Beloved.


Anselm Grün (1945) is een Duitse Benedictijner pater, schrijver van spirituele boeken, referent in spirituele thema’s, geestelijk verzorger en cursusleider voor meditatie trainingen.Anselm Grün en zijn medebroeders hebben sinds de jaren 70 naar nieuwe bronnen in de spiritualiteit gezocht.  Grün valt op door zijn toepassing van oude monastieke tradities op het moderne leven in de wereld, waarbij hij redelijk ver durft te gaan in het populariseren en herinterpreteren daarvan. Daardoor zijn zijn boeken ook voor zwaar geseculariseerde westerlingen toegankelijk.

Neem contact met ons op voor verdere informatie om deze lezing voor uw afdeling te reserveren, er zijn geen kosten voor uw afdeling.

Consulente: Tonneke Stikvoort. Telefoon 0475 38 68 20   /    06  839 835 00     Mail  schrijnenhuis@bisdom-roermond.nl  

Contact
 

 

 

Boek nu de lezing:
Gelukkig ouder worden, hoe doe je dat?

Lees meer >>

Maak het onderwerp 'Verlies' op uw afdeling bespreekbaar met de lezing 'verliesverwerking'

Lees meer >>

Tonneke Stikvoort, consulente     
Swalmerstraat 100
6041 CZ
Roermond
t. 0475 386 820
m. 06 8398 3500