Komende ontmoetingsdagen

 tingsdagen dINdINSvoor alle vrouwenals voorbereidingop kerstmis Thema:                               Wanneer:                      Waar: BEDEVAARTEN               dinsdag                      Bisdomgebouw                                      28 november                 Swalmerstraat 100 Roermond
 
verbondenheid            of donderdag                      in geloof                    30 november 2017
 
                                      10.00- 16.00 uur  
voor alle vrouwen als voorbereiding op kerstmis

UITNODIGING  Op bedevaart, verbondenheid in geloof

Dinsdag 28 november 2017, voor deze dag kunt u zich NIET meer aanmelden.
De dag is volgeboekt.

Extra dag: Woensdag 29 november 2017

Donderdag 30 november 2017, voor deze dag kunt u zich NIET meer aanmelden.
De dag is volgeboekt.

Bisdomgebouw Swalmerstraat 100 Roermond van 10.00- 16.00 uur  

spreekster:  Alice Frijns-Stassen

     

Na pensionering gaan mensen vaak maandenlang al pelgrimerend op weg naar Santiago de Compostella of fietsend naar Rome om een periode van hun leven af te sluiten. Velen gaan naar Lourdes of Taizé en anderen maken een ééndaagse bedevaart naar Banneux, Kevelaer of Wittem. Soms is een kort gebed tot Maria of een heilige en het aansteken van een kaarsje voldoende om er weer tegen te kunnen. Waarom doen we dat? Waarop hopen wij en waar verlangen we naar? Zijn we op zoek naar ontspanning of is er meer? Zoeken we genezing of kracht om met gebreken om te gaan? Ervaren we op die plekken een glimp van God?
Na afloop van zo’n tocht hoor je vaak dat de weg er heen belangrijker was dan het bereiken van het doel. Wat gebeurt er dan onderweg dat zo onvergetelijk is? Als je niet ver meer kunt lopen of niet zo lang van huis wil, kun je dan thuis ook een spirituele tocht maken? Velen zien het leven zelf als één grote pelgrimage waarin we samen op weg en onderweg zijn. 
Drs. Alice Frijns-Stassen zal tijdens deze ontmoetingsdagen hierover spreken! Over pelgrimeren, de ontmoeting met jezelf, met anderen en je spirituele bron God. We nemen tijd om ontvankelijk te worden, ervaringen te delen en de weg naar ons hart te volgen. Het wordt een dag waarop we proberen door te dringen in het geheim van bedevaarten en pelgrimeren. Een interactieve dag met eigen inbreng, actie, bezinning en ontmoeting.  Van harte welkom!

Programma
10.00 uur       Ontvangst en inschrijving met koffie en thee
10.30 uur       Opening van de dag

10.40 uur       Inleiding en gesprek Drs. Alice Frijns-Stassen:  Zij studeerde theologie MO-A en MO-B aan de UTP te Heerlen en Religiestudies aan de Radboud te Nijmegen. Getrouwd, moeder en grootmoeder. Zij werkte jarenlang als docent levensbeschouwing en vertrouwenspersoon voor leerlingen aan een middelbare school en was 12 jaar werkzaam als stafmedewerker bij de Dienst Kerk en Samenleving van het bisdom Roermond. In die hoedanigheid was ze geestelijk adviseur van de LLTB, ZijActief Limburg en KVG Limburg. In die tijd werkte ze als pastoraal werkster mee aan verschillende treinbedevaarten naar Lourdes. Menigmaal begeleidde zij ZijActief vrouwen op busbedevaart naar Banneux, Kevelaer en Lourdes. Als gepensioneerde zet zij zich op verschillende fronten in voor de Limburgse samenleving o.a. als bestuurslid van de Stichting Mgr. Schrijnenhuis en als geestelijk adviseur van de afdeling Heuvelland van ZijActief.

12.00 uur       Lunch, welke u wordt aangeboden door de Stg. Mgr. Schrijnen-Huis. 
                       Koffie en thee, twee belegde broodjes
13.15 uur       Interactief
14.15 uur       Gebedsviering in de Caroluskapel
15.15 uur       Sluiting van de dag met koffie, thee en vlaai

Aanmelden:
U kunt zich voor deze dag aanmelden bij voorkeur door de digitale opgave bon in te vullen.

 
Of  aanmelden via de mail: schrijnenhuis@bisdom-roermond.nl
Of telefonisch: Myriam Rademaker  0475 – 38 68 92

De toegang is vrij (incl. lunch) en er zijn geen kosten aan verbonden. Inschrijven is wel noodzakelijk omdat het totale aantal deelnemers begrensd is. Het is mogelijk om deel te nemen aan óf de ene óf de andere dag.

Parkeren
We raden u aan om met het openbaar vervoer te komen, daar er op de Swalmerstraat (behoudens personeel) geen parkeergelegenheid is. U kunt de auto wel betaald parkeren op het nabij gelegen Wilhelminaplein of bij het Outlet Center.
Vanaf het NS Station is het complex, Swalmerstraat 100 bereikbaar door de aan de overzijde van het station beginnende Veldstraat in te lopen. Deze weg gaat over in de Dionysius straat en vervolgens in de Bethlehemstraat. Deze vervolgt u tot de T-splitsing. Hier gaat u rechtsaf.  Looptijd 10 minuten.


  

Themalijst 2017 2018

 
 

Gelukkig ouder worden, hoe doe je dat? Een thema voor uw vrouwenafdeling welke zeker tot interessante gesprekken leidt!

Lees meer >>

De consulente van de stichting komt graag naar uw vrouwenafdeling om een lezing te verzorgen over Franciscus van Assisi en Paus Franciscus.

Lees meer >>

Tonneke Stikvoort, consulente     
Swalmerstraat 100
6041 CZ
Roermond
t. 0475 386 820
m. 06 8398 3500