Stichting Mgr. Schrijnen-Huis

Wat is en doet de Stichting voor de vrouwen in Limburg?

De Stichting Mgr. Schrijnen-Huis is een Katholieke stichting en heeft in haar programma allerlei levensbeschouwelijke thema’s die ter plaatse op een afdeling gepresenteerd kunnen worden.  De basis van waaruit de stichting werkt is het evangelie, de mooie boodschap die Jezus Christus ons geeft voor ons leven.
De stichting is reeds in 1931 opgericht door Bisschop Schrijnen specifiek ter ondersteuning voor de vrouwen in Limburg.

Levensvragen, hoe om te gaan met allerlei maatschappelijke en godsdienstige vragen is vandaag de dag weer zeer actueel. Denken we aan thema’s als armoede, lijden en verlies en hoe om te gaan met de zieken in onze samenleving?  Hoe gaan we om met de ‘vreemdelingen’ in ons dorp, hoe is het om een vluchteling te moeten zijn?
De stichting biedt ook onderwerpen aan die ons doen nadenken over het eigen geloofsleven.  De kerk bevat een schat aan levenservaringen en het is een uitdaging om juist in onze tijd eens te gaan ‘schatgraven’. Durven we nieuwsgierig te zijn en daardoor wellicht te vinden waarnaar we op zoek zijn in het leven?

Behalve dat een medewerker van de stichting naar uw afdeling toe kan komen worden er ook twee maal per jaar ontmoetingsdagen georganiseerd door de klankbordgroep. Alle vrouwen zijn wekom! Geef ons uw adresgegevens door en u ontvangt een uitnodiging voor onze komende ontmoetingsdag.

Consulente: Tonneke Stikvoort. Telefoon 0475 38 68 20   /    06  839 835 00 
Mail  schrijnenhuis@gmail.nl   of  zie contact

 consulente, Tonneke Stikvoort  

Contact

     

Boek nu de lezing:
Gelukkig ouder worden, hoe doe je dat?

Lees meer >>

Maak het onderwerp 'Verlies' op uw afdeling bespreekbaar met de lezing 'verliesverwerking'

Lees meer >>

Tonneke Stikvoort, consulente     
Swalmerstraat 100
6041 CZ
Roermond
t. 0475 386 820
m. 06 8398 3500